Skip to main content

In aceasta toamnă A.N.P.C vine în ajutorul consumatorilor cu noi specificații de afișare a informațiilor privind SOL si SAL, atât în magazinele online, cât și cele fizice. Dacă ai un magazin online, mai jos am încercat să detaliez cum trebuie implementate noile măsuri pe site-ul tău.

Conform ordinului nr. 449 din 31 mai 2022 al ANPC, publicat in Monitorul Oficial nr. 725 din 19 iulie 2022, deținătorii de magazine online au obligația de a afișa două pictograme cu linkuri către zone de informare clienți privind Soluționarea alternativă a litigiilor (SAL) si Soluționarea online a litigiilor (SOL).


Nici cei care dețin magazine fizice nu sunt excluși, fiind necesară afișarea unei plachete cu informații detalitate în fiecare unitate.

Ordinul intră în vigoare la 18 august 2022, iar verificarea din partea ANPC începe din 4 septembrie 2022.

Ce este SAL? Ce este SOL?

SAL sau “Soluţionarea Alternativă a Litigiilor” este o procedură care vine în sprijinul consumatorilor pentru rezolvarea litigiilor cu comercianţii. Este aplicabilă în cazul unor probleme legate de calitatea produsului sau serviciului achiziţionat și vine ca o alternativă la sistemului judiciar, permițând soluționarea independentă, imparțială și transparentă a reclamațiilor.

Procedura SAL este detaliată in documentul de aici >>

În cadrul ANPC, Direcția de soluționare alternativă a litigiilor intervine atât în litigii naționale și internaționale apărute din contractele de vânzări sau prestări servicii încheiate cu un comerciant care desfășoară activități în România.

SOL este denumirea scurtă la “Soluţionarea On-line a Litigiilor”. Practic, este SAL, dar in versiune online.

Poți afla mai multe direct din site-ul A.N.P.C >>

Descarcă bannerele SAL și SOL

Linkul oficial de pe site-ul A.N.P.C este accesibil din meniul site-ului Direcții ANPC -> SAL -> Plachete SAL -> Pictograma online. Dar acesta oferă doar una din cele doua bannere necesare, la o alta dimensiune decat cea ceruta. Nu este clar de ce nu au oferit aici si cea de-a doua variantă (cea pentru SOL), dar pentru a ușura si căutarea voastră, las mai jos cele doua variante, in format webp si cu dimensiunile corecte.

Cu placere 🙂

Unde afișam bannerele SAL și SOL in magazinele online

Comercianții care administrează site-uri de vânzări, preluare comenzi online și/sau publicitate la produse și/sau servicii, la servicii turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce – comerț electronic sunt cei care trebuie sa urmeze noile reguli privind afișarea SAL și SOL.

Conform ordinului 449/2022, magazinele online trebuie să afișeze pictogramele (mai bine zis bannere) pe prima pagină a site-ului – home page, pe bara de meniu a paginii. “Pictogramele” vor avea dimensiunea de 250 x 50 px și câte un link către o sursă externă:

  • banner Soluționarea alternativă a litigiilor cu link: către https://anpc.ro/ce-este-sal/
  • banner Platforma SOL : https://ec.europa.eu/consumers/odr

Probabil, cea mai practică implementare rămâne zona meniu din footer, pentru a afișa informația în permanență, indiferent de pagina pe care se regăsește utilizatorul. Această zonă permite incorporarea fără a afecta design-ul actual al magazinului online.

Dar sunt curioasă cum vedeți voi implementarea în magazinul vostru? Aveți alte informații utile privind noile prevederi? 

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.